2011. október 9., vasárnap

Puerto Madryn – bálnakaland


Hogy miért is láthatják az emberek a bálna farkát? Ilyenkor úszik mélyre a finom falat planktonokért...
Idő közben megtudtuk, hogy nem csak bálnák, hanem fókák, oroszlánfókák, pingvinek is élnek errefele, tulajdonképpen az egész város ezen állatoknak köszönheti a virágzását. Mindegyik állatnak meg van a maga ciklusa, amikor erre a háborítatlan partvidékre jönnek utódot nemzeni, vagy épp utódot nevelni. Nekünk szerencsénk van, a bálnák épp most vannak itt a bébikkel… pont így terveztük!
Zsófi, papagályok, Puerto Madryn, naplemente, apály... Sapka minek? Menősködött, Dávid aznap elhagyta az övét! :)

Viva Argentina!-sapka :)

Az első nap már kiderült, nem fogunk mindent látni, low budgeten vagyunk, így Zsófi nagy bánatára a fókákkal úszás elmaradt (de mostantól kezdve erre gyűjtünk, hátha majd Ecuadorban). Viszont már első nap láttunk ingyen bálnát, szóval tényleg vannak itt bálnák:
Kicsit elfáradt szegényke! :)

Másnap már láttuk őket élőben is, hajóval egészen közel tudtunk hozzájuk menni, ehhez egy szépnevű, Puerto Piramidas nevű helyre kellett eljutnunk.
Ez a bébi élőben... :)
Érdekes vízreszállás, mire nem jó egy John Deer! :)
Egy újabb csodás felszerelés...

Anya, nem semmi, higgyétek el...
És talán az eddigi legjobb videónk, legalábbis mi nagyon szeretjük! Az, hogy kinyitja a száját, elképesztő, még videón is...

Hihetetlen méreteik vannak, a nagybálna 15-16 méteres, a „kicsi” meg 7 körül van, amikor 3 hónapos. a nagy 50.000 kg, a kicsi meg 50 kg-ot hízik naponta a naponta megivott 120 liter anyatejtől. Az a fehér az orrukon meg valami kicsi állatkolónia, akik ártalmatlanok a bálnákra, és valamiért szeretik ezt a terepet. Mint megtudtuk, a bálna kluttyogtatás a kisbálnának lokalizációs jelzés! 
És egy kis gyaloglás után (mert már hiányzott a trekking)
Szerencsére egyszerű terep, néhány emelkedő+Coca Cola
végül mégis csak láttunk fókákat. Amúgy már nagyon ügyesek vagyunk, 6 km/h sebességgel trekkelünkJ
Zsófi kedvence!


Ez egy minicsapat, de több, mint a semmi... A legnagyobb a fiú, a többi a felesége! :)

Úszóiskola...

Dávid kedvencei pedig a kormoránurak! :)
Masterdivers, 30méter, reggelente néhányszor, majd egész nap szárítkozás!A mi PADI igazolványunkkal 18méterig merülhetünk, a kis szemetek!:)
Szevasztoook! Üdv az Argentín tengerről! Irány Buenos Aires...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése