2011. szeptember 5., hétfő

Paraty, a colonialis kisváros

Itt is elvileg couchsurf-el szálltunk volna meg, de valami kavarás végett kanapé nélkül maradtunk, így hosztelbe kényszerültünk. Jelenleg 1:1 az állás a couchsurf-ös jó és rossz tapasztalatok aránya. Megbeszéltünk a sráccal, de mikor megérkeztünk, nem volt sehol… még jó, hogy sokat nem vártunk rá, mert utólag kiderült, időközben mások elfoglalták a helyünket.

Kicsit azért féltünk az ismeretlenben...
Első nap csak sétálgattunk, benyomásokat gyűjtöttünk, és tervezgettük, hogyan állunk bosszút a couchsurfös srácon. Este pedig majdnem még egy szamba estre is eljutottunk… de nem… addig nem megyünk el Brazíliából, míg nem táncolunk egyet (wrote by Zsófi – nyilván J). Eddig panaszkodtunk, hogy nem beszélnek az emberek angolul, na de itt már a turist office-ban sem beszélnek!!! Állítólag nem fizetik meg az angolul beszélőket, ezért nem éri meg nekik tanulni, másrészt még egyenlőre nem nagyon értenek a turizmushoz…



Néha majdnam hasraestünk, de érdekes volt az óváros
Így aztán nem is nagyon gondolkoztunk befizetett túravezetésen, inkább kibéreltünk két szépnek látszó, ám rozoga, néhány csavar nélkül guruló bringát, és elindultunk felfedezni a környéket.
 Pálmapálmapálma mindenfele

Voltunk tengerparton, voltunk igazi feelinges kül-faluban, és voltunk egy vízesés közelében is – csak amikor jöttek az emelkedők, visszafordultunkJ
Itt minden meg van, ami csak kell... :)

Szambaszamba

Na ilyesmiket csak a backpackersek látnak, a  valódi falusi élet...
Harmadnap már indultunk volna tovább, időközben megálmodtuk a rengeteg jótanácsot megfontolva, merre megyünk tovább: Sao Paulo néhány napra, és onnan busszal, vagy ha lehet, repülővel tovább a híres Iguacu vízeséshez. De ahogy már megállapítottuk: mindig kell B terv;) Miután maradtunk még egy estét és a délután felszabadult, így egy helyi járattal elmentünk egy megint csak másfajta és megint csak gyönyörű beachre.
Valahogy az összes tengerpart más, itt épp 15métert jött ki a hab!Hmmm, fincsi kis hab ez! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése